Medya

Haberler

Ana Sayfa > Medya > Haber Arşivi

Norveçli Sarışın Kalkan Lezzeti

Norveçli düğmesiz kalkan lezzetiyle göz dolduruyor.



Türk denizlerinin değerli balıklarından Kalkanın gittikçe azalması, alternatif Kalkan Balıklarının sofralarımızı süslemesine olanak sağlıyor. Son dönemlerde Norveç’ten ithal edilen Kalkan balığı, tüm özellikleri ile yerli kalkanın yerini almaya başladı. 

Özellikle düğmesiz olan ithal Kalkan daha açık renkli görüntüsü ile halk arasında sarışın Kalkan olarak şimdiden isimlendirilmeye başladı bile.

Karadeniz kalkanı dipte yetiştiği ve az ışık aldığı için rengi daha koyu olur. Norveç’ten ithal edilen kültür kalkanları ise daha suyun üstüne yakın yetişiyor. Işığı daha fazla aldıkları için deri tonları da hafif sarımtırak oluyor.

Derin suları seven ithal Kalkan’ın besin değerleri de sağlıklı beslenmek isteyenler için ideal özellikleri taşıyor. Omega -3 değerleri de yüksek bir balık olan ithal kalkan’ın 100 gramı, 2gram yağ, 0,1 gram karbonhidrat, 16 gram protein içeriyor. Dünyada yetiştirilen en iyi kalkan olan Norveç Kalkanı, ağır metal içermeyen soğuk ve sağlıklı sularda yetişiyor. Özel çiftliklerde yetiştirilen Norveç Kalkanı sabit fiyat garantisi ile zincir mağazalardaki raflarda yerini aldı.

Kalkanlı yemek tarifleri

Limonlu Kalkan
300 gr derili kalkan fileto 250 derece fırında 8 dk pişirilir. Sos: Biber, kesilmiş soğan, Frenk soğanı 100 gr tereyağda pişirlir. Baharat eklenir. İstenilen deredece Limon suyu ilave edilir. Balık tepsiden çıkarılır ve derisi alınır. Sos üstüne dökülür. Yeşil salata ve kızarmış patates ile servis edilir.

Domatesli Kalkan
450gr bütün kalkan 12 dak. Haşlanır. Tepsiye çıkarılır. Derisi ve kılcıkları alınır. Domates sos eklenir. Pilav ve kızartılmış kuşkonmaz ile servis edilir.

Sebzeli Kalkanı
400 gr derisiz kalkan yağda her iki yüzü de 3-4’er dakika olacak şekilde kızartılır. 2 diş sarımsak, 1 soğan , 1kırmızı biber, 1 kabak, 1 patlıcan, 1 adet büyük domates yağda 5 dk kızartılır. İstenilen kadar feslihen ilave edilir. Tabağa alınır. Kızamış kalkan üzerine konur. Üzerine garnitür olarak az miktarde zeytinyağı, deniz tuzu ve feslihen ilave edilir.

Ürün Kataloğumuz için tıklayın